Dybdals Schous skriblerier

Uncategorized

Vesterhav

by on Jul.24, 2014, under Uncategorized

image

Tredje badetur i dag i et Vesterhav, som er mere blidt, end jeg nogensinde har oplevet det før. Og fuldstændig klart. Til gengæld også knasende koldt, men det er helt okay, når det er så varmt som nu.

Ferie, ah …

Leave a Comment more...

Hyben

by on Jul.22, 2014, under Uncategorized

image

Jeg har ingen intentioner om at blive madblogger. Men græsk yoghurt med hjemmekaramelliserede hyben er faktisk RET god morgenmad.

Leave a Comment more...

Drengehule

by on Jul.21, 2014, under Uncategorized

image

Vi tager aldrig hjem igen. Ikke før vi løber tør for Jumbobøger, i hvert fald.

Leave a Comment more...

Sommerhus

by on Jul.21, 2014, under Uncategorized

image

Har lånt et fantastisk hus af den helt gamle skole. Det kan nærmest ikke blive bedre.

Leave a Comment more...

Sommerens nuværende favorit: friske ruller med Goma sauce

by on Jun.23, 2014, under Uncategorized

image

Og så soya/hvidløg/ingefær/honning marineret grillet gris til.

Leave a Comment more...

Sommerhus

by on Jun.02, 2014, under Uncategorized

image

Så er der sommer i hytten

Leave a Comment more...

Thailand 2012 – del 3

by on Mar.05, 2013, under Uncategorized

Efter tre dages paradisisk fred på Kradan, trængte vi til mere gang i gaden – så vi snuppede en speedbåd til koh Lipe, en af de allersydligste øer. En tur på ca. 1½ time, men havet var heldigvis blankt og fredeligt.

P1160692_DxO

 

Vi havde booket to hytter på Castaway Beach Resort på den forholdsvis fredelige Sunrise Beach. Den sydvendte Pattaya beach er af en eller anden grund mere populær, så der er meget tæt bebygget og i øvrigt utrolig varmt. Sunrise Beach har en god brise ind fra havet, så selvom vores hytter var de bagerste på resortet, havde vi okay med luft ind på førstesalen, hvor vi sov.

P1160867_DxO

Hytterne var fede, men lidt spøjst indrettet. Første sal var med senge, og underetagen havde brusekabine, vask og toilet. Så det første, man så, når man kom ind, var toilettet, som ligesom stod midt i stuen. Nåja.

Den lokale skole med okay udsigt fra forboldbanen …

P1160732_DxO

Vi nød bl.a. øens dejlige sticky rice med ristede løg!

P1160719_DxO

Lipe har helt fantastisk klart vand, så vi voksne gik en tur på stranden, mens børnene fulgte med ude i vandet.

P1160741_DxO

P1160750_DxO

Masser af longtail boats, de lokale taxaer.

P1160766_DxO

Der var masser af lektielæsning, masser af mandala-tegneri og masser af spil på tablets og telefoner. Sidstnævnte mens de voksne slappede af!

P1160862_DxO

P1160782_DxO

Vi fandt en bar, som godt ville spille Gangnam Style for os:

P1160796_DxO

P1160803_DxO

Vi fandt også det lillebitte lokale tempel:

P1160806_DxO

Og bananpalmen. Altid fascinerende.

P1160809_DxO_1

Og masser af shakes!

P1160812_DxO

Castaway er et supersmukt sted, og der var flere bryllupper på stedet, mens vi var der.

P1160851_DxO

Det var også på Lipe, vi optog den nervepirrende film om Jack og Bill. http://youtu.be/zsLH5ovblSo

P1160859_DxO

Der er sket virkelig meget på Lipe, siden vi var der sidst. Det er bestemt ikke noget fredeligt og øde sted, og Lipe Walking Street, som forbinder øens strande, er et temmelig hektisk og gøgleragtigt sted.

Til gengæld er der aldrig kedeligt, og der er altid masser af restauranter at vælge imellem og masser af steder at få shakes, kolde colaer, is og andet nødvendigt.

Vi havde 5 nætter på Lipe, inden vi tog tilbage til Koh Lanta, mens den anden familie blev på Lipe.

1 Comment more...

Thailand 2012 – del 2

by on Mar.04, 2013, under Uncategorized

Koh Kradan var ren afslapning og badelykke. Et meget fredeligt sted, hvor der ikke er landsby, veje, butikker eller andet. Bare strand, nogle resorts og så en del dagturister på snorkelture, men de holdt sig pænt nede i den anden ende af stranden.

Så der var ikke meget andet at lave end at bade, hænge ud, spise frokost, bade lidt mere, gå en tur på stranden og så bade lidt igen. De blev også fundet masser af krabber og eremitkrebs og bygget fort, fæstninger og fængsler til dem.

P1160615_DxO

P1160616_DxO

P1160619_DxO

Abedrengen

P1160623_DxO

Udsigt til Koh Muk, hvor vi kom fra

P1160624_DxO

Hvor skal vi spise aftensmad …?

P1160626_DxO

Kitch og gynger

P1160636_DxO

P1160639_DxO

På vej ud at spise

P1160647_DxO

Udsigten fra vores resort over mod Koh Muk

 

 

P1160659_DxO

Fæstning og krigertype med eremitkrebs-fanger.

P1160667_DxO

P1160679_DxO

Coral Garden og fed bungalow, yes. 

P1160684_DxO

Rejsecola, mens vi venter på speedbåden til Koh Lipe, næste stop på turen

IMG_0073brev2_DxO

Et billede fra vores sagnomspundne havkajaktur. Jeg var af den klare overbevisning, at sådan en fætter ikke kan vælte. Så vi stævnede glade ud, Jacob + to store drenge i den ene kajak, og Kat, Kat og de to små i den anden. De små er ikke så velsvømmende, men vi mente ikke, det var nødvendigt at tage redningsveste med. De fik dog en svømmevinge på hver, bare sådan in case. Vi roede glade derudad –  syntes godt nok, det var lidt svært at styre. Og pludselig kæntrede vi og røg i baljen alle fire. Vi havde heldigvis holdt os inde ved land, så vi kunne godt bunde, redde børnene og få kajakken på ret køl igen. Hjemad gik det, og så røg vi sgu i baljen igen. Vi endte med at gå hjem på lavt vand, mens ungerne fik lov at padle. Nøj, det var ikke min stolteste dag. Senere fandt vi heldigvis ud af, at vores kajak var fyldt til randen med vand. Det MÅ have været derfor, vi væltede.

Leave a Comment more...

Thailand 2012 – del 1

by on Mar.04, 2013, under Uncategorized

Lad os SÅ lige få ferien med. Et længere planlægningsforløb endte med, at svigerinde Kathrine og jeg tog af sted den 30. november med 4 spændte og glade drenge. Et lidt nervepirrende koncept at lade de to stærke mænd blive hjemme, så der måtte ompakning af bagage og nye rygsække til ungerne til, før vi var klar.

Vi fløj til Bangkok –  helt uden at sove undervejs for min families vedkommende –  derfra videre til Krabi, og så med taxa til Koh Lanta og Bee Garden, hvor vi har boet før. Der var ingen sammenbrud før Krabi lufthavn, hvor A&E endelig var faldet i dyb, dyb søvn under den korte indenrigsflyvning fra Bangkok og altså ikke var tilfredse med at blive vækket. Og en voksen kan ikke bære både bagage og to børn ud af flyet, desværre. Det gik dog alt sammen, og vi fik læsset bunken af børn og bagage ud i en minibus og kørte af sted til Lanta.

Vi havde det skønt, og drengene var så glade for at være sammen. Vi nåede de obligatoriske frugtshakes, vi fik badet en masse, fik spillet spil, slappet af og taget på ture til Saladan. Herligt. Og børnene tog lidt billeder med egne kameraer til skolen:

IMG_0109brev_DxO

IMG_0116_DxO

Efter 3–4 dages blid start på gode gamle Koh Lanta ventede eventyret forude: ukendte øer. Vi stævnede ud med færge til Koh Muk. Rookie mistake: Vi købte billet, men glemte at få den udleveret, så vi var nær ikke kommet med færgen. Det lykkedes dog til sidst. Den klassiske dieselhakker, så der var en smule søsyge undervejs, men vi klarede den. Ligeså klassisk var det, at vi var blevet del af en pakketur, så vi skulle lige stoppe undervejs og se på, at andre snorklede.

Endelig nåede vi så Koh Muk og Pawapi Resort. Et fint sted på stranden ved siden af det fancy Sivalai Hotel. Hytterne var på pæle, med myggenet og uden aircon. Jeg var bange for, det ville blive for varmt, men der var slet ingen problemer. Skønt sted og fin strand – lavvandet og børnevenlig og med myriader af venlige søstjerner. Dog ikke med det krystalklare vand, man ser andre steder, men det gjorde ikke så meget.

IMG_0043_DxO

IMG_0046_DxO

IMG_0125_DxO

Vi havde nogle fine gåture i den lille landsby og nogle ret spændende aftenture på stranden med lommelygter, hvor vi fandt skræmmende store eremitkrebs. Vi fik også fejret fætter Fabians fødselsdag med pandekager og højt humør samt flytning til den næste ø. Vi kunne se over til den, så det foregik med longtail boat.

På Koh Kradan var så til gengæld det klare vand og det hvide sand! Et fantastisk sted. Vi boede på Koh Kradan Island Resort, som jeg havde set anbefalet i en dansk avis. Det var ganske rigtigt også meget autentisk … Det bestod af relativt nye og meget store bambushytter, nogle af dem helt ude i strandkanten, og nogle mere tilbagetrukket, hvor junglen og klipperne startede.

Vi boede i anden række i to fede dobbeltdækkerhuse. Der var ingenting derinde, og alt var helt åbent. Og så to madrasser på gulvet og med myggenet over. Vi havde en dejlig eftermiddag, og børnene legede med nogle lokale børn på stranden om aftenen. Det var som sagt lige op ad junglen, og da natten faldt på, var det pludselig ikke så hyggeligt mere. Man havde faktisk kun lyst til at være under myggenettet med en lommelygte. Der var mange lyde, der var mange smådyr, og der var helt åbent ud til verden, bl.a. en 10 cm. sprække under døren. Jeg sov ikke meget, og bægret var fuldt, da jeg om natten var på toilettet, og der sad en meget stor edderkop under vasken. Der kunne ikke lukkes ordentligt af mellem badeværelse og resten af værelset, og næste morgen var den væk –  men jeg satser på, den var gået ud i junglen igen.

Jeg havde ikke lyst til flere nætter der, så jeg gik en tur for at se efter et andet sted at bo. Der var nogle muligheder, men vi endte med at vælge det noget luksuriøse Coral Garden, som lå lige ved siden af. Primært fordi jeg gerne ville flytte, men også fordi Jacob skulle ankomme efter en lang rejse samme eftermiddag, og jeg syntes, han skulle have et ordentligt sted at komme sig over jetlagget.

Han ankom med longtail boat, som han skulle, og stor var gensynsglæden.

P1160594_DxO

Leave a Comment more...

Squeaky Clean og nedtælling

by on Oct.29, 2009, under Uncategorized

Uuh, så er huset monster-rent, ikke noget ral i hjørnerne og alle personlige ting pakket væk.
Det bliver noget med at bakke ud i morgen tidligt mens vi gør rent efter fodtrinene, nej Leni har ædelmodigt tilbudt at vaske vores sengetøj og tømme opperen og den slags.
Det bliver rart at komme i gang med det vi har linet op til i mange mange måneder.
Det er stadig uvirkeligt, men vi har jo lidt tid til at vænne os til det.

Det har været dejligt at sige farvel til familie og venner over en langstrukken periode.
Det bliver nok jer vi kommer til at savne mest (altså udover hjemmelavet mad)

So long

K A J E

1 Comment more...

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!